Skriv ett brev...


Du står inför ett vräkningshot från din hyresvärd och du måste skriva ett brev och tillbakavisa de anklagelser som riktas mot dig.

Dina grannar har upprepade gånger ringt till hyresvärden och klagat på dig. Enligt dem har du haft vilda fester, bland annat ett riktigt röj i lördags, du har 2-3 större hundar som grisar ner i trapphuset, du har lämnat tvättstugan i ett bedrövligt snuskigt skick förra lördagen - där fanns tvättmedel på maskinerna och på golvet och utrustningen fungerade inte när vicevärden var där på söndagen.

Bild på två champagneglas.

Därför kräver värden att du städar tvättstugan, betalar de eventuella reparationerna av tvättmaskin och torktumlare, betalar för sanering av trapphuset samt upphör att ha gäster. Annars åker du ut...

Själv har du givetvis en helt annan version än dina grannar. Du hade en liten middagsbjudning där den siste gästen gick halv 12. Ingen högljudd musik eller andra störningar förekom.

Bild påen vinflaska och ett vinglas.

Tvättstugan var inte iordningställd eftersom söndagen är en tvättfri dag och du tänkt göra det då. Att utrustningen inte fungerade under söndagen när vicevärden var där beror på det tidlås värden själv låtit installera för att förhindra att någon nyttjar tvättstugan på sena kvällar och helger.

Slutligen beror snusket i trappen inte på dina hundar (som f ö är två) utan på att städningen inte fungerar eftersom värden valt det billigaste anbudet från den minst seriösa städfirman. De städar trapphusen var 7:e vecka och städningen begränsas till våttorkning utan föregående sopning varför det mesta gruset och dammet blir kvar.
Allt beror enligt dig på illvilliga grannar...

Skrivuppgift 2 - Brev till arga värden

Skriv brevet till värden med din version i en neutral och saklig ton samtidigt som du försöker få honom att skämmas över sitt tilltag att skicka hotfulla vräkningsbrev utan att närmare ha kontrollerat fakta.

Försök ge intryck av att du själv står långt över sådana här futtigheter!

Se exempel på uppställning av brevet i ex Words formatmallar eller här!