Till studenten (om distansstudier)

Du som nu ska börja studera via webben kommer att erfara att det inte alltid är helt lätt att vara distansstudent. Du har ingen skola att gå till, inga klasskompisar som står vid entrén och hänger när du kommer på morgonen, ingen lärare som påminner dig om läxan, ingen trevlig skolkafeteria att ta en fika i på rasten. Nej, du har ju inte ens schemalagd rast!

kommunicera via datorm

Hur ska det gå!?
Jag tror inte att det behöver vara så farligt. Om du ser till att följa din studieplan och att planera din tid på ett bra sätt undviker du nästan alla fallgropar. Du har ju en skola... ja, ett eget skrivbord även om det är "på nätet". Du har kurskamrater också - andra som läser samma kurs och som är med i samma grupp. Även om du inte träffar dem varje dag kommer du att arbeta med dem och lära känna dem och din webbfröken via forum.

Men skolkafeterian då? Ja, det är lite svårare men om du har möjlighet kan du kanske någon gång ta med dig en kopp fika när du kliver in i chatten och talar med mig eller någon kursare. Då kan vi kalla chatten för skolkafeteria och trevlig blir den ju när vi är där. Eller hur?

Om du ändå känner dig ensam och lite "lost in space", se till att höra av dig. Vi finns, både jag och dina kursare. Vi är inte virtuella!