Introduktion

Kursupplägg

Bekanta dig med kursmålen och läroboken och arbeta enligt vår studieanvisning.

Kursen har fem obligatoriska insändningsuppgifter som är studiemedelsgrundande. Har du studiemedel för dina matematikstudier är det mycket viktigt att du skickar in insändningsuppgifterna i en jämn takt, annars riskerar du att mista ditt studiemedel. Tre av uppgifterna skall skrivas ut och skickas till din lärare, två skall göras på webben.

Senast två veckor före provtillfället måste den sista insändningsuppgiften vara inskickad.Läroboken Matematik 3000 kurs B, komvux
Rekommenderad
lärobok

 

Förklaringar till symboler i kursen

 

Se svaret på frågan som presenteras genom att peka på svarsymbolen. Svaret visas ett kort tag i en liten ruta.

 

Så här visas svaret

Testa dig själv är till för att du skall få en bild av vad momentet innehåller och hur bra kunskaper du har på detta område. Sådana tester finns till varje moment i kursen. Du kan använda dem före och/eller efter du räknat motsvarande avsnitt i boken.

Förtest
Testa dig själv

 

Interaktiva övningar av olika slag finns i alla moment. De är frivilliga men vi vill att du gör så många som möjligt av dem ändå. Vår ambition är att de interaktiva övningarna skall vara förklarande så om du behöver fler tips skall du tala om det för oss. Läs mer om våra interaktiva övningar!


Flera av lärobokens uppgifter har lösningsförslag i boken. För att hjälpa dig kompletterar vi allt eftersom med lösningsförslag även till de övriga uppgifterna, i första hand till uppgifterna märkta med A. Saknar du någon lösning i boken tittar du i respektive kursavsnitt om vi har gjort ett eget förslag. Har vi inte gjort något vill vi att du hör av dig, helst via e-post, och ber om en lösning.

 

Lösningsförslag
Lösningsförslag

 

Obligatorisk insändningsuppgift skall ibland skrivas ut, lösas och skickas med vanlig post eller fax till din lärare, i andra fall göras på webben. Följ de anvisningar som finns i de olika momenten.

Adress och faxnummer får du i välkomstbrevet från din lärare. Har du ingen skrivare tar du kontakt med din lärare så skickar hon eller han insändningsuppgifterna till dig.

Tveka aldrig att ta kontakt med din lärare om det är något du undrar över i kursen! Om din planering spricker, fyll i en reviderad studieplan och skicka till din lärare.

 

Insändningsuppgift
Obligatorisk
insändnings-
uppgift

Översiktskarta för att få en överblick av kursen och vad de olika momenten innehåller.

 

Översikt över kursens webbsidorÖversiktskarta

Skicka e-post direkt till din lärare genom att klicka på brevlådan, fylla i formuläret och skicka iväg det.

E-post direkt till din lärare
E-post
direkt till
din lärare

Högst upp på sidan

SSVH-krona, länk till SSVHs hemsidaPGO, EL & JF
Sidan skapad 2001-01-25, senast uppdaterad 2001-08-27