Introduktion

Övriga hjälpmedel

En grafritande räknare av någon sort behöver du (men inte någon "värsting", såvida du inte älskar avancerade tekniska prylar och kan ägna mycket tid till att lära dig hur den fungerar). På de frivilliga kursträffarna går vi igenom det du behöver kunna på din räknare. Glöm inte att det är föranmälan till dessa träffar.

 

Programmet Graphmatica är bra när du vill lösa problem grafiskt på din dator. Har du inte det kan du klicka på bilden bredvid för att hämta programmet. Det är gratis. Vi har även skrivit ett litet instruktionsblad till detta program. Hur gör man med Zip-filer?

Högst upp på sidan

Ladda hem Graphmatica
Ladda hem
Graphmatica
i Zip-fil

Något kalkylprogram, t ex Excel, är nödvändigt när du skall göra diagram till den statistiska undersökning som ingår i kursen. Det kan användas även vid grafisk lösning av matematiska problem. Graphmatica är dock bättre till sådant. Kom gärna på någon av våra kursträffar i Härnösand där vi går igenom det du behöver kunna i Excel.

Högst upp på sidan

 

Formelsamling finns i två former: FormlerABC.pdf och on-line (i nytt fönster). På provet kommer du att få en likadan som finns här i pdf-format.

Tänker du även läsa fysik och/eller kemi bör du skaffa en formelsamling i bokform, t ex "Tabeller och formler" av Ekbom, L., Lillieborg, S. och Bergström, L., Liber AB, ISBN 91-634-0559-8.

Gradskiva och linjal behöver du också ha.

Tveka aldrig att ta kontakt med din lärare om det är något du undrar över i kursen!

Formelsamlingen Tabeller och formler
Högst upp på sidan

SSVH-krona, länk till SSVHs hemsidaPGO, EL & JF
Sidan skapad 2001-01-25, senast uppdaterad 2002-01-28