Introduktion

Hjälpmedel

En grafritande räknare av någon sort behöver du, till exempel Casio fx-9750G. Köp inte någon "värsting", såvida du inte tänker läsa samtliga matematikkurser eller älskar avancerade tekniska prylar och kan ägna mycket tid till att lära dig hur de fungerar. Om du lånar en räknare bör du få med en instruktionsbok. Till höger finns enkla instruktioner för några vanliga räknare.


Kortfattad
instruktion till

Casio fx-7450
och fx-9750

TI-82 och TI-83

 

Programmet Graphmatica är bra när du vill lösa problem grafiskt på din dator. Har du inte det kan du klicka på bilden bredvid för att hämta programmet. Det är gratis. Vi har även skrivit ett litet instruktionsblad till detta program.

Ladda hem Graphmatica
Ladda hem
Graphmatica

Något kalkylprogram, t ex Excel, kan användastill vissa uppgifter. Det kan användas även vid grafisk lösning av matematiska problem. Graphmatica är dock bättre till sådant.

Tips och
övningar för
kalkylprogram


En formelsamling
är nödvändig. Den som används på det Nationella provet i Matematik kurs D räcker långt. Skriv ut den själv genom att klicka på länken till höger. På provet får du ha en likadan eller liknande.

 


Formelsamling
till Ma CDE

 


Tänker du även läsa fysik och/eller kemi bör du skaffa en formelsamling i bokform, t ex "Tabeller och formler" av Ekbom, L., Lillieborg, S. och Bergström, L., Liber AB, ISBN 91-634-0559-8.

Gradskiva och linjal behöver du också ha.

Tveka aldrig att ta kontakt med din lärare om det är något du undrar över i kursen!

Formelsamlingen Tabeller och formler
Högst upp på sidan

PGO& EL, Sidan skapad 2001-03-21, senast uppdaterad 2003-05-09

Till hemsidan