Vad gör företaget?
 
Tillbaka till startsidanTillbaka till modulens startFöregående sidaNästa sida

Översiktskarta
Översikt

 

Alla företag oavsett bransch och storlek har följande funktioner:

Produktion
Branschkunskap och problemlösningsförmåga är två viktiga komponenter.

Har du nödvändig branschkunskap eller vet du hur du skaffar den? Är det till dig grannar och arbetskamrater kommer när de har problem? Tycker du om att fixa och dona hemma eller anlitar du experter när något skall uträttas.

Försäljning
Om kunderna inte accepterar din lösning på deras problem eller väljer din produkt kan ingen marknadsföring eller säljteknik hjälpa.

Är däremot kunden intresserad då kan du med rätt marknadsföring och säljteknik påverka kunden till för dig gynnsamt avslut.

Fundera över dina försäljningstalanger. Tycker du om att umgås med människor? Hur ser du som kund på effektiva så kallade torgförsäljare? Hur skall en bra säljare vara? Diskutera med familj, vänner och bekanta!

Administration
Administration är stödfunktion till många verksamheter i företaget och bokföringen är bara en del av företagets administration. Ett effektivt offertarbete, uppdaterat leverantörsregister och rationell lagerhållning är viktiga produktions- och försäljningsstödjande funktioner.

Fundera över hur du administrerar ditt privatliv. Betalar du räkningar i tid? Tycker du om att deklarera? Hur förvarar du värdehandlingar? Hur ser det ut i din bokhylla?

Utveckling
För att ett företag skall kunna överleva krävs att företagaren har förmåga att anpassa produkten/tjänsten till förändrade marknadskrav. Detta kräver kunskap, nyfikenhet och lyhördhet, det vill säga förmåga att förutsäga förändringar. En kreativ "synsk " förmåga kan vara den framgångsfaktor som kompenserar företagare för brister i andra funktionsområden.

Fundera över hur du reagerar inför folk som inte håller sig till reglerna. Hur ofta tycker du själv att det är nödvändigt att gå utanför systemet för att få saker att fungera? Hur reagerar du på oförutsedda händelser? Oväntade besök?

Företagaren  
Personlighet och företagande
Företagarens egenskaper

Personlighetsutveckling
Synergi
Vad gör företaget?
Personlighetstest


 

Modul 1: Företagaren

Modul 3: Ekonomi och Budget

Modul 5: Säljteknik

Modul 2: Marknad

Modul 4: Administration och Regler

 
Tillbaka till startsidan Tillbaka till modulens start Föregående sida Nästa sida