6 Kultur Arabiska mat Varmrätter 1 Skriv ut Skriv ut

Varmrätter 1

 
Shurbat al-´adas Linssoppa
Röda eller gröna linser, ca 250 gram
1 gul lök
Ev. 2 vitlöksklyftor
1/2- 1 msk spiskummin
Några msk olivolja
Ett kryddmått kryddpeppar
Ev. en liten näve korngryn el. nudlar
1,5 liter kalv- eller grönsaksbuljong
1/2 pressad citron
 
Fräs lök, vitlök, med ca 2-3 dl röda eller gröna linser i rikligt med olivolja. Krydda med spiskummin samt svart- och kryddpeppar. Ta eventuellt med lite korngryn eller nudlar. Tillsätt 1-2 liter kalvbuljong tills linserna är mjuka. Smaka av med citron, salt och kanske mer spiskummin. Man kan även tillsätta finhackad dill.
 
Nationellt centrum för flexibelt lärande 2004